az adóhatósággal ijesztegette

2020.06.16. 07:00

Megfenyegette és zsarolta volt főnökét a Füred környéki pálinkafőzde dolgozója

Négy év próbaidőre felfüggesztette a bíróság annak a férfinak a kétévi börtönbüntetését, aki telefonon megfenyegette és zsarolta volt munkaadóját.

Mátételki András

A bíróság megállapítása szerint a 37 éves vádlott évekig dolgozott Balatonfüred közelében az egyik falu pálinkafőzdéjében.

Munkaviszonyát minden év májusában megszüntették – ilyenkor leállt az üzem –, majd pedig három hónap múlva újra alkalmazták. Ez történt tavaly tavasszal is, csakhogy munkaadója később már nem fogadta vissza, mert a vádlott italozott és megbízhatatlanná vált.

Ennek ellenére továbbra is a főzdében lakhatott szívességi alapon úgy, hogy rezsit sem kellett fizetnie.

A múlt év decemberében főnöke szólt, hogy takarítsa ki a lakrészét, ami nemigen tetszett neki, sőt, mérgében elköltözött. Hetekkel később többször telefonált egykori munkaadójának, hogy meg­félemlítse. Odáig ment el, hogy ez év elején küldött egy SMS-t a sértettnek, amelyben 130 ezer forintot követelt. A pénzt a postaládájába kellett volna betenni. Megírta, amennyiben nem kapja meg az összeget, feljelentést tesz az adóhatóságnál. A főzde tulajdonosa a sorozatos zaklatások miatt a rendőrséghez fordult segítségért.

A zsarolás kísérlete miatt elítélt vádlott elismerte a bűncselekményt, így a büntetővégzés jogerős lett a veszprémi bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!