bíróság előtt

2020.06.02. 16:00

Vádat emeltek a pápai gyógyszertári betörővel szembe

A Pápai Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves férfival szemben, aki 2020 áprilisában egy pápai patikába tört be.

A vádirat szerint az elkövető éjjel, ittasan ment a gyógyszertárhoz, ahol előbb a gazdasági bejárat ajtaját akarta felfeszíteni. Miután a próbálkozása eredménytelen maradt, a főbejárathoz ment, és késével ennek ajtaját törte fel.

A férfi a gyógyszertárban, mintegy 145 000 forint értékben 180 doboz nyugtató hatású gyógyszer vett magához, valamint közel 53 000 forintot is ellopott.

A vádlottat azonban a biztonsági szolgálat megzavarta, ezért a lopott pénzzel és gyógyszerekkel a patika ablakán kimászott, majd a nyitott bejárati ajtón keresztül a szomszédos lakóházba menekült be, ahol a rendőrök elfogták.

Minthogy a férfinál az ellopott értékeket megtalálták, a bűncselekménnyel okozott kár ezen része megtérült. Az elkövető az ajtók feszegetésével, illetve felfeszítésével ugyanakkor több mint 260 000 forint rongálási kárt is okozott, melynek megtérítése érdekében a sértett képviselője polgári jogi igényt jelentett be.

A járási ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő és különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a sértett polgári jogi igényének elbírálását indítványozta az ügyben ítélkező Pápai Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!