40 helyett 110-zel repesztett

2020.07.20. 14:00

Ittasan, jogsi nélkül: barátjának életébe került a pápai sofőr felelőtlensége

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki 2019 decemberében ittasan okozott halálos közúti balesetet Pápa közelében.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A vádirat szerint a fiatal férfi sohasem rendelkezett jogosítvánnyal, ennek ellenére korábban is számos alkalommal vezetett, a balesetet megelőző két évben hatszor folyt ellene emiatt szabálysértési eljárás.

A vádlott vezetői engedély hiányában és a szabálysértési eljárások során többször is kiszabott járművezetéstől eltiltás ellenére saját autót vásárolt magának, mellyel egy rossz minőségű mellékúton 2019. december 29-én késő délután ittasan, Gecse irányából Vaszar felé közlekedett, mellette pedig a jobb oldali ülésben 23 éves barátja foglalt helyet.

A terhelt a rossz útviszonyokra figyelmeztető táblák, illetve a 40 km/órás sebességkorlátozás ellenére 105-115 km/órás sebességgel haladt, amikor a személygépkocsi kerekei megcsúsztak, az autó sodródni kezdett, majd a bal oldali árokba csúszott, ahol továbbsodródása után az árokfalnak ütközött, végül pedig az út melletti villanyoszlopnak csapódva állt meg.

A baleset következtében a jobb első ülésen utazó fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a jármű vezetőjét, akivel szemben az előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról történő lemondása esetére mértékes indítványt is előterjesztett, melyben 5 év börtönbüntetés, 5 év közügyek gyakorlásától történő eltiltás, valamint 10 év járművezetéstől eltiltás kiszabását látja szükségesnek a bűncselekmény miatt – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!