A lakosság biztonsága a legfontosabb

2020.07.09. 07:00

Körzeti megbízotti irodát és térfigyelő kamerarendszert avattak Nyirádon

A település biztonságát növeli a most átadott térfigyelő kamera rendszer, valamint a körzeti megbízotti iroda.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Utóbbi dolgozói a község mellett a szomszédos falvak, Szőc és Halimba biztonságára is ügyelnek majd. Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy fontosak egy település életében a fejlesztések, de a legfontosabb az emberek biztonsága.

– Úgy gondolom, hogy maga a rendőrségi jelenlét is visszatartó erő lehet azok számára, akik nem biztos, hogy jó szándékkal járnak erre. A térség önmagában is biztonságos, de jó szolgálatot tesz az iroda és a kamera rendszer – mondta a képviselő és hozzátette, hogy volt pedagógusként különösen büszke arra, hogy az egyik egykori tanítványa dolgozhat majd az irodában.

Fellegi Norbert ezredes, Veszprém megyei rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy meggyőződése szerint hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa, megyénk pedig az egyik legbiztonságosabb megye.

– Hosszú idő óta kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közbiztonság jellemzi a megyét, az itt élő emberek nyugalmát a megye rendőrsége maximálisan biztosítja. Ahhoz, hogy ilyen kiváló bűnügyi és rendészeti eredményeket tudjunk elérni, elengedhetetlen a csapatmunka, köztük annak rendkívül meghatározó része a körzeti megbízotti szolgálat. Külön öröm számomra, hogy egy ilyen gyönyörű községben, mint Nyirád, sikerült új körzeti megbízotti irodát létesítenünk. Meggyőződésem, hogy kollégám az önök biztonságát kielégítően tudja biztosítani. Az irodában nagyon jó munkakörülményeket alakítottunk ki. Külön köszönet a helyi képviselő-testületnek, hogy létre tudta hozni és rendelkezésünkre bocsátotta ezt a helyet, és hogy a községben kiépítették a professzionális térfigyelő kamerarendszert, amely nemcsak a bűnüldözést, a megelőzést, hanem a közlekedési helyzet orvoslását is előreviszi – mondta a megyei rendőrfőkapitány.

Szoboszlai Tibor ezredes, az ajkai kapitányság vezetője, Fenyvesi Zoltán, Nagy Gábor és Fellegi Norbert vágta át a nemzeti színű szalagot az avatáson
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Nagy Gábor nyirádi polgármester nem titkolta büszkeségét, hogy a településen élők védelme érdekében a képviselő-testület úgy döntött, létrehozza a körzeti megbízotti irodát, és kiépíti az egész települést lefedő kamerarendszert.

– Az irodát kétmillió forintból alakítottuk ki a meglevő orvosi lakás alagsorában. A kamerarendszert részben pályázatokból, de nagyobb részben önkormányzati pénzből valósítottuk meg mostanra. Nyirád ugyan eddig is az egyik legnyugodtabb települése volt a megyének, a két beruházással azonban hosszabb távon is biztosítjuk ezt a nyugalmat az itt élők számára – mondta a polgármester, és háláját fejezte ki mindazoknak, akik segítették a megvalósítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!