százharmincezer forint bírságot kapott

2020.07.01. 07:00

Óránkénti 116 kilométeres sebességgel száguldott lakott területen Pápán

A 8403-as számú út lakott területen belüli szakaszán, Pápa-Kéttornyúlakon egy személyautó a megengedett legnagyobb sebességet (az óránkénti 50 kilométert) jelentősen átlépve, óránkénti 116 kilométeres sebességgel közlekedett – közölte a Pápai Rendőrkapitányság.

Polgár Bettina

A sofőrnek 130 ezer forintja bánta a gyorshajtást

Forrás: police.hu

A 67 éves pápai sofőrt a rend-őrök megállították, és százharmincezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben, továbbá hat büntetőpontot kapott.

A rendőrség a lapunkhoz eljuttatott közleményében hangsúlyozta, továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok az utakon, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében. A helyi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai június 26-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a 8403-as számú úton. Ennek során több gépjárművezetővel szemben intézkedtek, közülük néhányan jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt.

A sofőrnek 130 ezer forintja bánta a gyorshajtást
Fotó: police.hu

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. Pedig fontos lenne, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében a sofőrök minden esetben betartsák a megengedett sebességhatárokat. A rendőrség kiemelte: nem a bírságok kiszabása a cél, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, illetve a szabályszegők kiszűrése a közlekedésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!