garázdaság és könnyű testi sértés

2020.08.25. 11:00

Repült az üveg a tapolcai sörözőben

Verekedő férfit ítélt el a bíróság, akinek előírták, kerülje el az egyik sörözőt, a bűncselekmény helyszínét.

Mátételki András

A több mint tíz évvel ezelőtt rablásért, majd később más bűncselekményekért elítélt R. Sándor tavaly március 2-án a kora hajnali órákban az egyik tapolcai sörözőben szórakozott. Az egyik vendéget zavarta az ittas vádlott viselkedése, ezért felszólította, hogy távozzon. Ennek eleget tett a férfi, ám percekkel később visszatért, s sörösüveget hajított az őt rendre utasító illető felé. Az üveg célt tévesztett, összetört a földön. A vádlott ekkor menekülőre fogta, ám ketten üldözőbe vették. Amikor az egyik illető utolérte, a vádlott hirtelen megfordult s ököllel megütötte. A sértettet a mentősök kórházba vitték, ahol orrzúzódást állapítottak meg nála.

Két és fél hónappal később R. Sándor felkereste barátnőjét az egyik ábrahámhegyi vendéglőben, hogy beszéljen vele. A nő határozottan közölte vele: munkahelyén dolgoznia kell, nem tud időt szakítani a csevegésre.

Időközben megérkezett a szórakozóhely vezetője, aki az utcára kísérte a vádlottat, de ő sem úszta meg: egyszer ököllel az arcába vágott a dühös férfi. Egy polgárőr vette üldözőbe, miközben értesítette a rendőröket. A 34 éves vádlott a kerítésajtót megrongálva bejutott az egyik Posta utcai ház udvarába, ahol elfogták az egyenruhások.

A Tapolcai Járásbíróság kétrendbeli garázdaság és könnyű testi sértés vétségében találta bűnösnek a használtcikk-kereskedéssel foglalkozó R. Sándort, akit két évre felfüggesztett egy év nyolc hónap fogházra ítélt. Kimondták magatartási szabályként, hogy nem látogathatja a tapolcai sörözőt, ott szeszes italt nem fogyaszthat.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!