Teljesen kiégett

2020.10.22. 14:13

Kigyulladt egy autó a 73-ason Veszprémnél

Kiégett egy személyautó Veszprémnél, a szabadságpusztai elágazó közelében, a négysávos úton csütörtökön.

Fotó: illusztráció

A tüzet a veszprémi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el, tudtuk meg Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. A tűzoltók felitatták az úttestre kifolyt hűtőfolyadékot és olajat is.

A szóvivő kérdésünkre azt is elmondta, hogy a katasztrófavédelem akkor nem vizsgálja a tűz okát, amikor menet közben gyullad ki egy jármű. Ez megtörténhet egyebek mellett elektromos zárlat, és rossz műszaki állapot miatt, így például akkor, ha meghibásodott az üzemanyag ellátó rendszer. Elektromos zárlat pedig a motortérben, és például a szivargyújtónál is keletkezhet, de az utastér akkor is kigyulladhat, ha véletlenül leesik egy égő cigaretta.

A katasztrófavédelem abban az esetben vizsgálódik, ha felmerül gyújtogatás gyanúja. Úgy tudjuk, ketten utaztak az autóban, de egyikük sem sérült meg. Csizmadiáné Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtós azt mondta, az oltást a rendőrség teljes útlezárással biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!