az elmúlt hét krónikája

2020.11.17. 11:30

Cserbenhagyásos baleset történt Városlődnél

Nyolc személyi sérüléssel és 19 anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök megyénkben a múlt héten, közölte a rendőrség. Nyolcan ittasan ültek a volán mögé.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

Egy cserbenhagyásos baleset is történt.

A 8-as számú főúton, Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes irányába haladt személygépkocsival egy 20 éves ajkai férfi november 13-án 17 óra 55 perckor. A főút 73. kilométerszelvényében, Városlőd közelében az előtte haladó jármű előzésébe kezdett, melynek során áttért a vele szemben közlekedő autó sávjába. A szemből érkező jármű vezetője a baleset elkerülése érdekében jobbra kormányozta kocsiját, azonban érintőlegesen így is összeütköztek.

Fotó: rendőrség

Az elkövető lassítás nélkül távozott a helyszínről. A baleset szemtanújának bejelentése alapján a rendőrök Ajkán intézkedtek a fiatal sofőrrel szemben, aki elismerte a baleset okozását. Ellene cserbenhagyás elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Fotó: rendőrség

A rendőrség kiemelte, a közelmúltban több olyan baleset is történt, ami szabálytalan előzésből adódott. – Ezért mielőtt irányt változtatunk, győződjünk meg arról, hogy nem kezdte-e meg autónk előzését másik jármű, és nagyon figyeljünk arra, hogy a szemből érkezőnek elsőbbséget kell adni! – fogalmazott a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!