a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatták

2020.12.29. 19:36

Évek óta zaklatta szomszédait egy csopaki férfi, karácsonykor az autójukat is felgyújtotta

Szomszédai életét keserítette meg az a férfi, akit most rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezett.

Forrás: Rendőrség

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást egy 34 éves csopaki férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2020. december 26-án a délutáni órákban nagyobb méretű kődarabbal, illetve betondarabbal betörte a szomszédja ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait, majd a jármű belsejét meggyújtotta – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A szomszédban lakó sértett meghallotta a rongálás zaját és időben el tudta oltani a tüzet egy poroltóval. A megrongált autóban milliós kár keletkezett, de vizsgálat tárgyát képezi az is, hogy a gyújtogatás alkalmas volt-e közveszély előidézésére.

Az őrizetbe vett férfinak nem ez volt az első tette a szomszédai ellen, akiket már évek óta zaklatott, késő este folyamatosan telefonon hívogatott, idén decemberben pedig a szomszéd férfit egy pengével a kezében megöléssel fenyegette meg, amelyet karácsony első napján a szomszéd házaspár jelenlétében megismételt. Olyan eset is előfordult, hogy az elkövető éjszaka átmászott szomszédai kertjébe, ott pakolászott, illetve a villanykapcsolót is lekapcsolta, amelynek következtében a sértettek lakása fűtés nélkül maradt.

A Veszprémi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a bíróságnak a férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság az indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés nem végleges.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/autot-rongalt-a-csopaki-ferfi-eljaras-indult-ellene-4284835/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!