Üzletszerűen lopták meg a kuncsaftokat

2021.01.05. 07:00

Drága volt a pásztoróra: Veszprémben bukott le a csapat

Pénzzel megváltott gyengédségre számító férfiakat húzott csőbe három vádlott, akiket jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

A Veszprémi Járásbíróság megállapította, hogy a ságvári J. Nikolett (21) 2018 őszén a világhálón hirdette sajátos „szolgáltatását” férfiaknak. Előbb egy székesfehérvári, majd egy veszprémi lakásban fogadta az erősebb nem képviselőit, akik testi szerelemre vágytak.

Mivel barátnőjének, a lepsényi, gyesen lévő H. Kittinek (29) anyagi nehézségei voltak, ő is bekapcsolódott a prostitúcióba. (Az ítéletből nem derült ki, hogy mennyibe került egy-egy pásztoróra.) Ez idő alatt J. Nikolett szerelmi kapcsolatba került a mezőszentgyörgyi T. Jánossal (22), akivel szövetkeztek a lányok.

Abban állapodtak meg, hogy a hirdetésre jelentkező ügyfeleiket a lányok közös fürdőzésre hívják, ez idő alatt T. János kiveszi áldozatuk zsebéből autójuk kulcsát, hogy átkutathassa az illető kocsiját. A megállapodás szerint a lányok a ház előtt várták kuncsaftjaikat, hogy megtudják, járművükkel hol parkoltak le. Ezeket az információkat telefonon átadták barátjuknak.

Első sikeres akciójuk 2018. október közepén volt Székesfehérváron. A módszer bevált: T. János a férfi kocsijának első ülése alatt megtalálta az illető pénztárcáját, amelyből 420 ezer forintot emelt ki. Az év december végén egy Audi A5-ös gazdája járta meg, ugyanis autója kesztyűtartójából egymillió forint tűnt el. Ugyanezen a napon, az esti órákban csak rövid ideig érezhette magát boldognak az a férfi, akinek a Mazdájában hagyott hátizsákjából másfél millió forint és 482 ezer forintot érő euró tűnt el.

Tavaly január elején a szokásos közös fürdőzés után a sértett azt vette észre, hogy a nadrágja máshogy van lerakva, ráadásul a hiányzik belőle a slusszkulcs. Rögtön magára kapta a ruháit, majd pedig azonnal kirohant a földszinti lakásból az utcára. Balsejtelme igazolódott, T. János és az eljárás során ismeretlenül maradt társa kutakodott az Audi Q7-esében. A tolvajok, látva vesztüket, 60 ezer forinttal a zsebükben, valamint az autó 321 ezer forintot érő indítókulcsával elmenekültek, de később a kárt megtérítették, ahogy tették ezt a legtöbb esetben.

Utolsó akciójuk helyszíne Veszprém volt 2019 márciusának végén: az egyik panelház hetedik emeleti bérelt lakásában fogadták egy Suzuki Ignis gazdáját. A kocsi kesztyűtartójában „csupán” 170 ezer forintot talált T. János és társa – ez az összeg nem térült meg, viszont ezen a napon megbukott a csapat.

A Veszprémi Járásbíróság nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt J. Nikolettet jogerősen egy év nyolc hónap, T. Jánost két év, míg H. Kittit hét hónap börtönre ítélte. Valamennyiük szabadságvesztésének végrehajtását hosszabb időre felfüggesztették, ugyanakkor a 409 ezer forintos bűnügyi költséget meg kell fizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!