kannabisz a kupakban

2021.02.10. 12:17

Hazahozott egy kis marihuánát a tapolcai lány, munkával teheti jóvá a bűnét

A Tapolcai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat egy 18 éves lánnyal szemben, aki 2019 novemberében Csehországban csekély mennyiségű marihuánát vásárolt, majd miután 2020 májusában ausztriai munkahelyéről hazatért, a kábítószert is magával hozta.

A fiatal lány 2019-ben Ausztriában dolgozott, ahonnan munkatársaival egy, az osztrák-cseh határ közelében fekvő kisvárosba utaztak – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A vádlott a helyi bevásárlóközpont piacán üvegben árusított kenderlenyomatú kekszeket vásárolt, melyek egyikének kupakjába mintegy 3,4 gramm marihuánát is csomagoltak.

A vádlott 2020 májusában hazatért Tapolcára, majd amikor lakóhelyén a rendőrök kutatást tartottak, a kekszeket, illetve azok üvegét megtalálták és lefoglalták. A vegyészszakértői vizsgálat megállapította, hogy a kekszekben nem volt kábítószer, ám a kekszes üveg kupakjában lévő növényi anyag kábítószernek minősülő kannabinoid vegyületet tartalmazott.

Az ügyészség vádiratában a csekély mennyiségű kábítószer Magyarországra történt behozatala miatt az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát indítványozta a Tapolcai Járásbíróságnak azzal, hogy a vádlottal szemben a büntetés kiszabását egy évre halassza el, és jóvátételi munka végzését írja elő a számára, valamint rendelje el pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!