Ügyészség

2021.02.01. 16:00

Két nap alatt vádlottak padjára került az embercsempész

Embercsempészés miatt állította bíróság elé az Ajkai Járási Ügyészség a 23 éves szír férfit, aki hat szír migránst akart a menekültügyi eljárást megkerülve, úti okmányok nélkül Magyarországról Ausztriába szállítani, január 27-én, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Fotó: pixabay.hu

A vádlott a szerb-magyar határtól mintegy 18 kilométerre vette fel személyautójába a menekülteket január 27-én hajnalban, akik röviddel azelőtt egy ismeretlennel jutottak át a határon. A migránsok a szállításért korábban fejenként 4000 eurót fizettek. A férfi, autójában a hat szír migránssal, a 8-as főúton Veszprém irányából Ausztria felé hajtott, amikor megállították és elfogták a rendőrök Ajka-Bakonygyepesnél. A férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és három év börtönbüntetésre ítélte, valamint 10 évre kiutasította Magyarországról az Ajkai Járásbíróság, a január 29-én meghozott ítéletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!