a bíróság elkobozta

2021.03.12. 16:00

Családi viszály Zirc környékén: bukósisakkal dobáltak meg egy mezőgazdasági vontatót

Családi viszály miatt bukósisakkal dobálta haragosa járművét az a férfi, aki ellen rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint a sértett mezőgazdasági vontatójával közlekedett egy Zirc környéki település határában lévő földúton, amikor észrevette, hogy a rokonságába tartozó és velük haragos viszonyban álló családból ketten motorral megelőzik, majd megállnak előtte – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ennek hatására a sértett is megállt a járművével, amikor az egyik motoros, egy 24 éves férfi levette a bukósisakját és a mezőgazdasági vontató szélvédőjének dobta, majd a leeső sisakot még kétszer nekivágta a járműnek, s ezzel a sértettnek 361 ezer forintos kára keletkezett.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a Zirci Járásbíróság a dobálózó terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, és elkobozta a bukósisakot. A fentieken túl a bíróság a férfit a rongálással okozott kár, valamint a közel 160 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte. A végzés még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!