fogyasztottak és értékesítettek

2021.03.12. 16:00

Két veszprémi drogdíler letartóztatását rendelte el a bíróság

A Veszprémi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta egy 24 és egy 27 éves veszprémi férfinak, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalabb férfi 2019 márciusától saját fogyasztásra és értékesítésre is rendszeresen vásárolt kábítószert – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A marihuánát a baráti köréhez tartozó gyanúsítottaknak adta el, és ezen túl amfetamint is értékesített. 2021 januárjában 100 gramm speedet vásárolt, amelyet utóbb szintén eladott. A veszprémi rendőrök 2021. március 10-én átkutatták a férfi lakását, és hűtőszekrényében 38 darab, összesen 46 grammnyi kristályos fehér port tartalmazó alufóliapakkot találtak.

27 éves gyanúsított-társa maga is fogyasztott kábítószert, illetve 2020 márciusától ő is bekapcsolódott az értékesítésbe, és a megalapozott gyanú szerint a 24 éves elkövetőtől maga is mintegy 100 gramm amfetamint szerzett be.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adott, és a két férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte. A végzés a védelmi fellebbezések miatt nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!