a rendőrség épületébe menekült

2021.03.09. 11:38

Széklábbal kergette fél Várpalotán át párjának volt barátját

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt egy férfi ellen, aki Várpalotán, egy sörözői vita után letört széklábbal kergette a városon át párjának volt barátját, tudtuk meg Gulyás Ildikótól.

Kovács Erika

Fotó: police.hu

A megyei főügyészségi szóvivő közölte, italozott az 56 éves férfi a 45 éves barátnőjével egy várpalotai sörözőben tavaly októberben, ahol megjelent a nő korábbi barátja.

Az 56 éves férfi provokálta a másikat, amibe bekapcsolódott a nő is, majd együtt lökdösték az asszony volt barátját, akit a férfi ököllel szájon ütött. Aztán felkapott egy bárszéket, és azt mondta neki: „szétverem a fejedet”, és üldözni kezdte a sörözőből menekülő férfit.

Üldözője a közben összetört bárszék lábával futott utána, de a másiknak sikerült bemenekülnie a rendőrség épületébe. A nő ellen, aki egy korábbi garázdaság miatt próbára bocsátás alatt állt, újra vádat emeltek garázdaság vétsége miatt.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott, a nővel szemben a korábbi próbára bocsátás megszüntetését, és a korábbi, illetve a mostani garázdasága miatt halmazati büntetésül pénzbüntetést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!