Gyors és sikeres rendőri nyomozás

2021.03.03. 11:00

Szemétlerakónak nézték a pápai utcát

Köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak egy helyi és egy tatabányai lakossal szemben a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Tibor

A rendőrök lefoglalták a szemeteléshez használt utánfutót, és intézkedtek a hulladék elszállításáról Fotó: rendőrség

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget február 27-én az esti órákban arról, hogy Pápa egyik utcájában szemetet rakott le egy ismeretlen férfi. A helyszínre kiérkező rendőrök többzsáknyi háztartási hulladékot találtak egy füves területen, majd mindössze egy órán belül igazoltatták a feltételezett elkövetőt.

Az 56 éves helyi férfi elismerte, hogy a szemetet az általa tolt utánfutóról pakolta le, melyet a rendőrök később lefoglaltak, egyúttal intézkedtek az illegálisan lerakott hulladék elszállításáról.

Másnap este ugyancsak egy állampolgár értesítette a rendőrséget arról, hogy Pápán, az egyik lakótelep szeméttároló konténere mellé egy ismeretlen személy régi bútordarabokat rakott le. A helyszínre kiérkező rendőrök a szemetet már nem találták meg, azonban rövid időn belül azonosították a hulladék elhelyezőjét.

A rendőrök lefoglalták a szemeteléshez használt utánfutót, és intézkedtek a hulladék elszállításáról
Fotó: rendőrség

A 21 éves tatabányai férfi elismerte, hogy ő vitte a szemetet a lakótelepre, de a lerakodás közben megzavarták, ezért visszarakta a lomokat a gépjárművébe, ezt követően pedig Takácsi külterületén, egy mellékút végén hagyta hátra azokat.

Mindkét tettes ellen köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!