megérte?

2021.04.01. 16:00

Balatoni strandok parkolóiban törtek fel autókat – börtön és fegyház várhat rájuk

Többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik 2020 nyarán balatoni strandok előtt parkoló autókat törtek fel és lopták el a bennük hagyott értékeket.

A vádirat szerint a két 46, illetve 54 éves budapesti férfi 2020 június-júliusában két nap alatt, előre megtervezetten követte el a bűncselekményeket zömmel Balatonfűzfőn, de egy siófoki és egy budapesti parkolóban is törtek fel gépkocsikat – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A két elkövető személyautóval érkezett Balatonfűzfőre, ám két kerékpárt is vittek magukkal. A gépjárművet egy félreeső helyen leparkolták, a strand közelében álló, feltörésre kiszemelt gépjárművet pedig kerékpárral közelítették meg. A bűncselekmény elkövetése után a kerékpárral gyorsan el tudták hagyni a helyszínt, az eltulajdonított értékeket pedig a személygépkocsijukban rejtették el. A vádlottak egy júniusi, illetve egy júliusi napon összesen nyolc autót törtek fel Balatonfűzfőn, egyet pedig Siófokon, mellyel 12 sértettet károsítottak meg. Zsákmányuk főként laptop, tablet, bluetooth hangszóró, mobiltelefonok és készpénz volt, továbbá a lopás mellett az autók feltörésével rongálási kárt is okoztak az autók tulajdonosainak. A két férfi a balatoni cselekményeket megelőzően zárblokkolásos módszerrel egy budapesti parkolóban is tört fel autót, melyből egy laptopot vittek el. A nyomozás során az eltulajdonított tárgyak egy része előkerült, a többire a sértettek polgári jogi igényt jelentettek be.

Az ügyészség a vádiratában a két bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetővel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, melynek végrehajtását egyikük esetében börtönben, míg az idősebb férfi esetében – aki a bűncselekményeket többszörös visszaesőként, két korábbi, végrehajtandó szabadságvesztéssel összefüggésben engedélyezett feltételes szabadság alatt követte el – fegyházban indítványozta elrendelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!