Lekapcsolták a tapolcai ámokfutót a rendőrök

Őrizetbe vették a rendőrök azt az 52 éves férfit, aki öt autót tört össze fél órán belül, két nappal korábban pedig kidöntött egy villanyórát, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens kedden.

Kovács Erika

Tapolcán is törte az autókat az ámokfutó húsvéthétfőn Fotó: Rendőrség

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy kidöntött egy autós Tapolcán egy villanyórát április 3-án este. A rendőrök igazoltatták a balesetet okozó 52 éves helyi férfit, és helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.

Két nappal később Köveskál irányából közlekedett autójával Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte. Ekkor balra kormányozta autóját, és áttért a másik sávba. A két autó összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben nem sérült meg senki. Az intézkedésnél az 52 éves járművezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, és a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Hazatérése után, még aznap délután a férfi ismét volán mögé ült, majd egy kisteherautóval Tapolcáról elindult a 77-es számú főúton, Veszprém irányába. Monostorapátiig ment, közben három autónak ütközött, majd visszafordult Tapolca felé, közben kidöntött több közúti jelzőtáblát is. A városban ismét nekiment egy táblának, ami megrongált egy autót. Ezután egy benzinkút közelében, az ott helyszínelő rendőrök mellett felhajtott az útpadkára, és az úttestre visszatérve egy másik gépkocsinak csapódott. Szerencsére ekkor sem sérült meg senki.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és őrizetbe vették. Ellene közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Tapolcán is törte az autókat az ámokfutó húsvéthétfőn Fotó: rendőrség

A történtekről húsvéthétfőn egy olvasónktól értesültünk, amikor egyebek mellett megírtuk, ha nem ugranak el a helyszínelő rendőrök az ámokfutó elől, akár el is üthette volna őket.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-rendorok-koze-hajtott-lekapcsoltak-az-amokfutot-tapolcanal-4548634/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!