Megverte, majd magára hagyta a férfit egy házaspár

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt egy házaspár ellen, akik követelésüket erőszakkal, filmbe illő módszerrel próbálták behajtani volt alkalmazottjukon, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

Fotó: Ügyészség

Az ügyben érintett férfi a házaspárnál dolgozott 2017 tavaszától, akikkel kezdetben jó volt a kapcsolata. Később úgy döntött, nem dolgozik tovább ott, és egy veszekedés után 2020. július elején közölte, felmond. A 41 éves férj erre dühös lett, és alkalmazottját a műhelyből kidobva nekilökte egy vastartálynak, miközben két másik dolgozó kérte, ne bántsa. Ekkor a 41 éves férfi aláíratott az illetővel egy 371 ezer forintos tartozáselismerő nyilatkozatot, aki tartva a további bántalmazástól, megígérte, hogy több részletben kifizeti a pénzt 2020. szeptember végéig. Később már vitatta, hogy tartozna volt munkaadójának, így augusztusig egy részletet sem fizetett. A férfi aztán a kisfia láthatására érkezett volt élettársához, amiről tudott a házaspár, és ők is odamentek.

Fotó: Ügyészség

A férj a férfi nyakát megragadta, majd beültette az autójukba és elindultak vele. Közben verte, és azt mondta neki, „megásatja vele a sírját, ha nem fizet”. A feleség végül egy néptelen hadi útra hajtott az autóval, közben a férje nadrágszíjat tekert a férfi nyaka köré. A nő megállt az autóval, amiből a férj nadrágszíjjal húzta ki a férfit, térdre kényszerítette, megrúgta, és azzal fenyegette, megöli, ha nem fizet. A férfi megígérte, hogy a hónap végéig fizet. A férj azt is kérte, vegye le a nadrágját, cipőjét, majd többször ráütött a nadrágszíjjal, majd feleségével együtt elhajtott, magára hagyva a férfit, aki még aznap feljelentést tett a rendőrségen a történtek miatt. Az ügyészség a házaspárral szemben börtönbüntetést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!