Telefont rabolt, tíz évet kapott a Veszprém megyei férfi

Tíz év fegyházra ítéltek jogerősen egy fiatalembert, aki ismét rabolt. Társát is évekre rács mögé küldte a bíróság.

Mátételki András

A Veszprém megyei Cs. Balázs tavaly május 6-án este az utcán ittasan belekötött egyik ismerősébe. Mivel a nemdohányzó haverjától nem kapott cigarettát, bedühödött, majd közepes erővel ököllel arcon ütötte. A 24 éves vádlott verekedésre hívta „ellenfelét”, majd elővette a tíz centiméter pengehosszúságú kését, amellyel fiatal társa előtt hadonászott, hogy félelmet keltsen benne.

Az ítélet szerint órákkal később a két fiatal elment a másodrendű vádlott, M. Szilárd lakására, ahol egy nyaklánc megvételéről beszélgettek. Innentől felgyorsultak az események: nem adták vissza a sértett 25 ezer forintot érő telefonját és tízezer forintra becsült kerékpárját.

A nyomaték kedvéért Cs. Balázs ismét elővette a kését, majd megfenyegette áldozatukat: ha bárki kérdezné, hol van a telefonja, kerékpárja, azt kell mondania, hogy elhagyta. A vádlott kilátásba helyezte: ha kiderül az igazság, meg fogja verni. Ezután a vádlott és 30 éves tettestársa közrefogta a megfélemlített fiatalt. A kirabolt férfi igencsak megijedt, s elmenekült a rablók fogságából.

A Veszprémi Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás, garázdaság bűntette, valamint testi sértés vétsége miatt Cs. Balázst mint különös visszaesőt halmazati büntetésül tíz év fegyházra ítélte. A korábban felfüggesztett egy év nyolc hónap fogházbüntetését utólag kell leülnie. A rablás társtettesét, M. Szilárdot öt év fegyházzal sújtották. A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!