Már négyen fulladtak a Balatonba

A hétvégén ketten is életüket vesztették a Balatonban, miközben péntektől vasárnapig 21 embert mentettek ki a tóból a vízi rendőrök – közölte Verb István, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

MTI

Idén már négyen fulladtak a Balatonba. Egyikük sem sértette meg a fürdőzés szabályait, és a balesetek idején nem volt viharjelzés sem érvényben. Ketten feltehetően rosszullét következtében haltak meg, partközelben, olyan kis vízben, ahol még a lábuk is leért. A harmadik esetben egy horgász vesztette életét, akinek felbillent, majd elmerült a kajakja. Legutóbb vasárnap egy SUP-ot (állva evezésre használt speciális deszkát, „állószörföt”) bérlő fiatal tűnt el Siófoknál a mély vízben. A körülötte lévők csak annyit észleltek, hogy üresen sodródik a vízi eszköz. Hiába ért ki a helyszínre két percen belül a vízi rendőrség, az elmerült fiatalembert csak akkor találták meg, amikor az életét már nem lehetett megmenteni.

Verb István arról is beszámolt, hogy idén eddig 47 esetben száz embert mentettek ki a Balatonból a vízi rendőrök; most péntektől vasárnapig tíz esetben 21 embernek kellett segítséget nyújtani. (A Balatonon civil vízi mentők is tevékenykednek, ők nyár végén közölnek összesített mentésszámokat.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!