A prevenció van fókuszban Pápán

A helyi rendőrök hétköznaponként négy pápai helyszínen bűn- és baleset-megelőzési standdal várják az érdeklődőket.

Polgár Bettina

A kampány keretén belül ingyenes kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílik Fotó: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság Biztonságban a nyárban szlogennel a július 7. és augusztus 31. közötti időszakban prevenciós programot tart Pápán, amelynek keretében hétfőnként a vasútállomásnál lévő rendőrségi irodánál, keddenként a piaccsarnok bejáratánál, szerdánként a volt Kilián-lakótelepi körzeti megbízotti irodánál, csütörtök-péntekenként pedig a pápai Várkertfürdőben tartja kitelepüléseit.

A standok – amennyiben egyéb szolgálati feladat nem akadályozza – minden hétköznap 7 óra 30 perctől 14 óra 30 percig elérhetőek a megjelölt helyszíneken.

A kampány keretén belül ingyenes kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílik
Fotó: rendőrség

A rendőrség munkatársai bűn- és baleset-megelőzési témájú kiadványokat adnak át az érdeklődőknek, emellett a fiatalabb korosztály számára baleset-megelőzési játékokkal készülnek. A kampány keretén belül ingyenes kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílik, amelynek alkalmával a rendőrök rögzítik a kerékpár tulajdonosának adatait, valamint a kerékpár főbb jellemzőit, egyedi ismertetőjegyeit, és a kétkerekűről fotókat készítenek, majd az adatokat feltöltik az országos Bikesafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe. A regisztráció ugyan nem védi meg a kerékpárt a lopástól, de az eltulajdonítás esetén segíti a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!