Elítélték a szír embercsempészt – Az ítélet nem jogerős

A Pápai Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt az elfogást követő két nappal bíróság elé állította azt a 21 éves szír állampolgárságú férfit, aki 2021. július 4-én öt, magát szintén szírnek valló, illegális határátlépőt akart jogellenesen Magyarországról Ausztriába juttatni.

Veszprém Megyei Főügyészség

Mórahalom, 2016. február 22. Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán

A Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező elkövető az országhatárt Szerbia felől jogellenesen átlépő migránsokat Magyarországon vette fel az általa vezetett német rendszámú személygépkocsiba úgy, hogy egy főt maga mellé, három személyt a hátsó ülésre, egy személyt pedig a csomagtartóba ültetett. A rendőrök azonban az Ausztria felé tartó férfit és utasait július 4-én reggel Lovászpatonán igazoltatták. A Pápai Járásbíróság a július 6-án kihirdetett ítéletében a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért négy év börtönbüntetésre ítélte, valamint nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!