Három raklapnyi tégla állította meg az ittas pécselyi sofőrt

A balatonfüredi rendőrök befejezték a 22 éves férfi ellen folytatott büntetőeljárást.

Forrás: rendőrség

Az eljárás adatai szerint 2021. május 1-jén 23 óra 15 perckor Lovason egy murvás úton ittasan közlekedett személygépkocsival egy 22 éves pécselyi lakos – írja a police.hu. Haladása során az egyenes útszakaszon – feltehetően a nem megfelelő sebesség megválasztása miatt – a fiatalember elvesztette uralmát a jármű felett, amely miatt egy füves dombra hajtott. Az ellenkormányzástól az autó hátulja a füvön megcsúszott, majd irányíthatatlanná vált. A sodródó gépkocsi egy ingatlan kerítésének csapódott, amelyet átszakított, és a mögötte összerakott három raklapnyi téglának ütközve állt meg. A baleset során a sofőr és annak egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

Fotó: rendőrség

A rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt rendelt el nyomozást az eset kapcsán. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!