Büntetésből a noszlopi erdőben hagyták éjszaka a nehezen tanuló kisfiút

Vádat emelt az Ajkai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak bűntette miatt egy 38 éves anya ellen. A nő 29 éves párjának pedig védekezésre képtelen ember sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt kell felelnie, mert a nő tanulási nehézségekkel küzdő legkisebb gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazták, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint az asszony a vele szerelmi kapcsolatban álló férfit tavaly februárban mutatta be az akkor 17, 14 és 8 éves gyermekeinek, aki ezután rendszeres látogatója lett a családnak, és a gyermekekkel is napi kapcsolatba került. A vádlottak a tanulási nehézségekkel küzdő első osztályos gyermektől a tavaly márciusban kezdődött digitális oktatás miatt rendszeresen számon kérték a házi feladatot, majd a lecke hiányosságai miatt szidták, büntették. Megvonták tőle a szabadidős tevékenységeket, nem kapott édességet, elvették a kedvenc játékait. Előfordult, hogy a nő barátja arcon, tarkón ütötte a sértettet, meghúzta a fülét, fakanállal körmöst adott neki, melyben az asszony nem akadályozta meg, sőt volt, hogy ő maga is pofon ütötte a gyermekét.

A testvérüket ért bántalmazásnak a két másik gyermek is többnyire a tanúja volt, és kérlelték a vádlottakat, hogy ne bántsák az öccsüket, akinek, hogy védjék, többször segítettek is a házi feladat elkészítésében. Az anya és párjának durvasága egy hónap alatt odáig fajult, hogy a gyermektől tavaly április 17-én este 10 óra után, a délutános műszakból hazaérve kérték a leckét, majd miután hibákat találtak, szidták és megütötték. Az idősebb testvérek hiába kérték, hogy hagyják abba a verést, a vádlottak elhatározták, hogy megleckéztetik a kisfiút. Felszólították, hogy öltözzön, mert kiviszik az erdőbe a vaddisznókhoz.

Miután elhagyták a lakást, a testvérek telefonon a nagynénjüktől kértek segítséget, aki a családjával együtt elindult hozzájuk. Eközben a nő és a férfi a gyermeket a noszlopi erdőbe vitte, kiszállította a gépkocsiból, majd elhitetve, hogy éjjel 11 óra körül otthagyják, elhajtottak a helyszínről. Pár perc múlva visszamentek érte, amikor a férfi újból megütötte és meg is rúgta a gyermeket, az anya pedig mindezt végignézte.

Hazaérve Ajkára, a rokonok már vártak rájuk, s mindhárom kiskorút magukkal vitték, hogy édesapjuknak adják át őket. Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, és az anyánál azt is, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, mellyel kiskorú nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végezné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!