Eplénybe indultak szánkózni

2021.08.31. 17:30

Halálos baleset Bakonygyepesnél: nem volt bekötve a kisfiú, vádat emeltek az apa ellen

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 56 éves férfi ellen, aki halálos balesetet okozott Ajka-Bakonygyepesnél, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából.

Kovács Erika

20210116 Ajka . Halálos baleset Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Személyautóval közlekedett a férfi hét-, 17 és 19 éves gyermekeivel együtt Ajka-Bakonygyepesnél, január 16-án. Eplénybe indultak szánkózni, és az autóban a hétéves kisfiú nem volt bekötve.

A férfi Ajka felől a 8-as számú főút kereszteződéséhez érve egyenesen akart továbbmenni Magyarpolány felé, de nem vette figyelembe az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát. Így körültekintés, lassítás, illetve megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe. Ekkor érkezett oda Veszprém felől egy szabályosan közlekedő kamion, mely már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben kirepült a hétéves gyermek az autóból, és a helyszínen elhunyt, a másik két utas súlyosan megsérült.

Az ügyészség a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és a közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozott az Ajkai Járásbíróságnak.

Kapcsolódó írásunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!