bűnmegelőzési program berhidán

2021.09.13. 18:00

Házhoz mentek a várpalotai rendőrök

A várpalotai rendőrök játékos baleset-megelőzési feladatokkal és ingyenes kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a bűnmegelőzési program keretében.

police.hu

A Várpalotai Rendőrkapitányság 2021 szeptember 11-én délután Berhidán, az általános iskola területén tartotta a Házhoz megyünk! elnevezésű országos bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A rendőrök az iskola udvarán állítottak fel egy ügyességi pályát, melyen gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták kerékpáros gyakorlati tudásukat. Az egyenruhások közben felhívták az érdeklődők figyelmét a kerékpár kötelező tartozékaira, kitértek a biciklizéskor ajánlott védőfelszerelések fontosságára is. Elmondták, hogy kerékpározáskor a bukósisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozták, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

A rendezvényre kerékpárral érkezőknek lehetőségük nyílt arra, hogy kétkerekűiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyítheti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Fotó: Rendőrség

Ez a program 2021. szeptember 12-én délelőtt Pétfürdőn, a Sporttelepen folytatódott. Az érdeklődők a regisztráció mellett hasznos prevenciós tanácsokat is kaptak, kiemelten a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a biciklijüket, ha pedig mégis felügyelet nélkül maradnának, mindig lakatolják le azokat. Kérték az állampolgárokat arra is, hogy közterületen a kerékpárt lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolják.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget