Pénteken és vasárnap is tűz volt a tapolcai szeméttelepen

Pénteken és vasárnap is tűz keletkezett egy tapolcai szeméttelepen, de emellett is több tűzeset volt hétvégén.

veszprem.katasztrofavedelem.hu

Pénteken riasztották a tapolcai önkormányzati, a badacsonytomaji, keszthelyi, pápai hivatásos és a zalahaláp-sáskai, tapolcai, valamint a sümegi önkéntes tűzoltókat, mert mintegy hatszáz négyzetméteren égett a szemét Tapolca külterületén, egy szeméttelepen. Az egységek oltási munkája közben a katasztrófavédelmi mobil labor mérőállomásokat telepített, mert az erős szél Zalahaláp település irányába fújta a füstöt. Egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-tartalom nem mutattak ki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűzoltók munkáját munkagép segítette. A lángokat négy vízsugárral, hét óra alatt oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Avar, gaz kapott lángra Sóly külterületén. Az öt hektáron pusztító tűz oltásán a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók dolgoztak. Két vízsugárral egy óra alatt elfojtották a lángokat.

Nagyméretű faág zárta el a fél útpályát Sümegen, a Szent István téren. A város önkormányzati tűzoltói szüntették meg a forgalmi akadályt.

Két hektáron lángolt gazos terület Hajmáskéren, az Iparos úton, a víztorony mellett. Pétfürdőről a hivatásos tűzoltók két egységgel vonultak a helyszínre és eloltották a tüzet.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Ajkán, a Bartók Béla utcában. A helyből riasztott hivatásos tűzoltók az ütközés során úttestre folyt motorolajat felitatták, majd biztonságos helyre vontatták a karambolos autót. A járműben ketten utaztak, nem sérültek meg.

Szórólapok égtek szombaton Veszprémben, a Budapest úton, egy gyárépület egyik harminc négyzetméteres helyiségében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették az épületet. Az ingatlanban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak hajtott, majd az árokba csúszott egy személygépkocsi a 8-as főúton, Várpalota külterületén. Pétfürdőről vonultak a hivatásos tűzoltók a helyszínre. Az autóban ülő ember nem sérült meg az eset során.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a várpalotai Bimbó utcában. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik két vízsugárral eloltották a lángokat, majd félrevontatták az autót, amiben senki nem tartózkodott, és letakarították az úttestet.

Vasárnap délután is lángra kapott a szemét Tapolca külterületén, a Zalahaláp felé vezető út melletti szeméttelepen. Tapolca önkormányzati egysége mellett a badacsonytomaji hivatásos és a zalahaláp-sáskai önkéntesek végezték az oltást két vízsugárral. Egy munkagép több helyen is megbontotta a szemetet az oltási munkálatok megkönnyítése miatt, mely így is közel öt órán át tartott.

Révfülöpön egy Szőlő utcai családi ház udvarán lévő komposztáló égett. Badacsonytomajról a hivatásos, Köveskálról és Kővágóörsről az önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik vízsugárral oltották el a faszerkezetes növényihulladék-tárolót.

Füstölést tapasztaltak egy villanyóraszekrényben Veszprémben, egy Haszkovó utcai társasház második emeletén. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak az esethez, akik megállapították, hogy a füstölést zárlat okozta, tűz nem keletkezett. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Felborult és az oldalán állt meg egy személyautó a 73-as főút közelében, Csopak térségében, a Veszprém felé vezető szakaszon. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr tartózkodott, aki nem sérült meg.

Árokba csúszott egy személyautó Sümegen, a Petőfi Sándor utcában. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet és megvilágították a helyszínt a baleseti helyszíneléshez. Az autóban egy ember ült, a mentők kórházba szállították.

Összehordott növényi hulladék égett egy játszótéren Pápasalamonban, a Kossuth utcán. Pápa hivatásos tűzoltói avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!