Állatkínzás miatt folyt büntetőeljárás a lesencetomaji férfi ellen

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 63 éves lesencetomaji férfi ellen folytatott büntetőeljárást.

police.hu

Forrás: pixabay

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. május 29-én az esti órákban arról, hogy Lesencetomajon egy kutyát, a nyakára hurkolt kötéllel vonszolt egy férfi – számolt be a Veszprém Megyei Rendőrség honlapja.

A kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen látókörükbe került egy 63 éves helyi férfi, akit lakcímén vontak intézkedés alá. A férfi a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a kutyája aznap elszökött, és miután megtalálta, kötelet tett a nyakára, majd azzal húzta haza.

A járőrök az intézkedés során egy elpusztult ebet találtak. A 63 éves férfit a rendőrök elfogták, a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, melyben a beszerzett szakértői vélemény alátámasztotta, hogy az állat elpusztulását a kötél által történő szorítás, illetve fulladás okozta.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Állatkínzást követ el az, aki gerinces állatot indokolatlanul bánt vagy olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!