Kutyalopás Pápán: nem akarták visszaadni az értékes ebet

Egy elkóborolt értékes kutyát két férfi bezárt egy melléképületbe, ellenük jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Napló-információ

Forrás: pixabay

A sértett szeptember 29-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy a délelőtti órákban elszökött otthonról több százezer forint értékű kutyája. Családja azonnal az eb keresésére indult, ám azt nem találták, viszont napközben egy ismerősük arról tájékoztatta őket, hogy ismeretlenek egy autóba tették az állatot – közölte a Naplóval a Pápai Rend- őrkapitányság.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként még aznap megjelentek egy pápai családi ház udvarában, ahol az ott élők tagadták, hogy tudnának a keresett kutya hollétéről, de az egyenruhások az egyik melléképületbe bezárva rábukkantak az ebre. Ezt követően azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. A 19 és 27 éves pápai lakosokat előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, amelynek alkalmával mindketten elismerték, hogy aznap délelőtt a belvárosban egy kóborló kutyára figyeltek fel, amelyet magukhoz szólítottak. Ezután a jószágot az egyik rokonukhoz vitték és ott bezárták a melléképületbe.

A rendőrség kéri, ha valaki gazdátlan állatot talált, értesítse a gyepmestert, az állatvédőket, tegyen bejelentést az önkormányzat jegyzőjénél, míg veszélyes állat esetén hívja a 112-es segélyhívót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!