Rendőröktől kaphattak tanácsot az érdeklődők Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a közelmúltban a Vajda-lakótelepi napon Police Coffee programmal egybekötött, Házhoz megyünk elnevezésű kitelepülést tartottak.

Polgár Bettina

A fiatalok bűnmegelőzési kiadványokat is kaptak

Forrás: rendőrség

Az érdeklődők egy kávé mellett különböző témájú bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak, valamint megoszthatták a közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeiket is a rendőrökkel.

A fiatalabb korosztályt az internet veszélyeivel és az állatok védelmével kapcsolatos játékos feladványokkal várták a szervezők, míg szüleik a dohányzás és az alkoholfogyasztás veszélyeiről tölthettek ki teszteket. A rendőrségi standot felkereső középiskolás diákok a kábítószer-használat veszélyeiről kaphattak tájékoztatást. A rendőrök felhívták a figyelmet többek között arra, hogy a kábítószertől befolyásolt személy könnyebben válhat vagyon elleni és egyéb erőszakos bűncselekmény áldozatává, valamint Magyarországon mindenfajta kábítószerrel kapcsolatos tevékenység tiltott.

A fiatalok bűnmegelőzési kiadványokat is kaptak Fotó: rendőrség

A jó hangulatú rendezvény ideje alatt kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílt. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai rögzítették a biciklik vázszámát, továbbá fényképfelvételeket is készítettek róluk, majd az adatokat feltöltötték a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs rendszerbe, amely a jármű ellopása esetén segíti a felderítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!