Közlekedésbiztonsági akció

2021.12.08. 19:00

Kék Mikulás járt Pápán

Mikulás napja alkalmából diákokat, gépjárművezetőket és járókelőket is megajándékoztak a rendőrök Pápán.

Polgár Bettina

Forrás: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi Vajda Márta Általános Iskola épülete előtt várták az iskolába érkező tanulókat december 6-án reggel. A közlekedésbiztonsági akció során a Mikulás édességet és láthatóságot elősegítő termékeket, fényvisszaverő és világító karkötőket, matricákat adott a közlekedési témájú kérdésre helyesen válaszoló diákoknak.

Az ajándékozás közben szó esett a körültekintő gyalogos közlekedésről, az úttesten áthaladás szabályairól, a tömegközlekedési eszközön való szabályos közlekedésről, és a busz lépcsőjén való utazás veszélyéről.

A reggeli órákban a rendőrök az iskola közelében közlekedő gépkocsikat is megállították, és azok a sofőrök, akiknek gépjárműve rendelkezett téli gumiabronccsal, zárolajozó spray-t kaptak ajándékba. Az egyenruhások felhívták a járművezetők figyelmét a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságára is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának Kék Mikulása a nap folyamán a helyi rendőrségi irodánál várta az érdeklődőket, akik apró ajándék mellett az online vásárlás veszélyeiről is kaptak tájékoztatást. A Kék Mikulás többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy bankkártyával vagy utalással csak a megbízható webfelületeken fizessünk előre, de a legbiztonságosabb megoldás továbbra is a készpénzes fizetési mód és a személyes átvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!