Tűzoltóság

2021.12.15. 18:17

Visszaáramlott a füst egy tótvázsonyi ház kéményéből

Visszaáramlott a füst egy kéményből a tótvázsonyi Magyar utcában. A veszprémi hivatásos és a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók eltávolították a tüzelőanyagot a kazánból, egy tükör segítségével megállapították, hogy a kéménybekötés szabálytalan volt.

Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A füstelvezetőben a nem megfelelő minőségű tüzelőanyag miatt lerakódott a korom, de az nem gyulladt meg, hanem füstdugó alakult ki. Az egységek ezért a kürtőt kitisztították és felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy karbantartásig ne használja a fűtőberendezést. A ház fűtését elektromos készülékkel a tulajdonos meg tudta oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Forrás: katasztrófavédelem archiv (Jóri András, ill. Pápa HTP)

A hasonló esetek elkerülése érdekében még a fűtési időszakban sem késő szakemberrel ellenőriztetni tüzelő- és fűtőberendezését, kéményei állapotát. Hívja házhoz a kéményseprőt a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon keresztül, vagy az ingyenesen hívható 1818-as számon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!