Bíróság

2022.02.02. 18:00

Bútorgarnitúra restaurálására csalt ki pénzt a pétfürdői asszonytól

Csalás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a bútorrestaurátorral szemben, akinek tettére, miszerint a megrendelőjétől 630 000 forintot csalt ki és az értékes bútorokat sem szolgáltatta vissza, egy korábbi ügyészségi sajtóhír kapcsán derült fény.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Tolna Megyei Főügyészség 2021 áprilisában egy helyi vádemelésről tájékoztatta a közvéleményt, amely a sértetthez is eljutott. Az asszony a híradásból felismerte, hogy őt is a cikkben írtakhoz hasonló módon károsított meg egy férfi, ezért jelentkezett a sajtóhírt kibocsátó ügyészségnél. A bejelentése kapcsán megindult nyomozás végére tett pontot a Veszprémi Járási Ügyészség vádirata.

 

A vádirat szerint az 59 éves férfi még 2016 júniusában Pétfürdőn vállalkozott arra, hogy a sértett tulajdonában lévő értékes neoreneszánsz bútorgarnitúrát restaurálja, majd legkésőbb a következő év márciusáig értékesíteni fogja. A megállapodást követően a férfihez szállították a közel másfél millió forintot érő bútorokat, a sértett pedig 500 000 forintot adott át a restaurálás anyagköltségére, majd a későbbiekben összesen még további 130 000 forintot fizetett a vádlott költségeinek fedezésére. A férfi azt állította, hogy a restaurálást követően legkevesebb hat és fél millió forintért tudja a bútorokat értékesíteni.

 

A férfi évekig hitegette a sértettet, hogy hamarosan vevőt talál a bútorokra, ám ez nem történt meg, a restaurálást sem végezte el és a bútorokat sem adta vissza. Később, a már büntetőeljárás alatt álló elkövető 500 000 forintot visszafizetett a sértettnek.

 

A vádlott 2008. és 2021. között hasonló módon másokat is megkárosított, csalás miatt már 2017-ben elítélték és további eljárások is folyamatban vannak ellene.

 

Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, de indítványozta azt is, a bíróság az újabb eljárást egyesítse a férfi ellen Tolna megyében indult és ott folyamatban lévő büntetőügyhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!