Rendőrség

2022.03.11. 18:00

Nem voltak hátsó világító lámpák, irányjelzők, sem biztonsági övek az autóban, mégis útnak indult a sofőr

Lezárult az eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon a férfival szemben.

Forrás: police.hu

A zirci rendőrök Bakonynána külterületén intézkedtek egy rendszám nélküli, hiányos karosszériájú autóval közlekedő férfival szemben 2022. február 9-én 11 óra 40 perckor.

 

Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a jármű műszaki érvényessége 2019 novemberében lejárt, és annak állapota a közúti közlekedésre alkalmatlan, ugyanis a kocsin nem voltak hátsó világító berendezések, irányjelzők, a biztonsági öveket eltávolították, és több karosszériaelemen kívül a külső visszapillantó tükrök is hiányoztak. Mivel jármű ajtajairól hiányzott a zárszerkezet, így azt a használója spaniferrel rögzítette belülről egymáshoz.

 

Az autót vezető 33 éves környékbeli férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy az autó átalakítás, felújítás alatt állt, és a rendszámokat a karosszéria elemek hiánya miatt nem helyezte fel.

A sofőrt egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók.

 

 

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

 

A biztonsági öv használata nélküli közlekedés miatt a rendőrök közigazgatási, a közlekedési szabályok megsértés miatt pedig szabálysértési bírságot szabtak ki a férfival szemben. - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!