Bíróság

2022.05.06. 10:00

Tetőcsere helyett sikkasztott a vállalkozó

Nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy építési-felújítási munkára vállalkozó férfi ellen, aki a rábízott pénzt és anyagot is eltulajdonította.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az 57 éves férfi 2018 márciusában egyezett meg a sértettel, hogy a  házának tetőterét felújítja. A vádlott vállalta, hogy két hónap alatt elvégzi a munkát, és  ezért az anyagköltségre egymillió forintot kért és kapott. Az elkövető azonban semmilyen építőanyagot sem vásárolt, ezért a megbízója megvett három tetőablakot,  melyekért 178 528 forintot fizetett, majd azokat beépítés végett átadta a vádlottnak. A  férfi az ablakokat beépítés helyett a saját lakóhelyére vitte, ahol a nyomozó hatóság a  büntetőeljárás során már csak egyet talált meg.  

A vádlott hozzákezdett ugyan a munkálatok elvégzéséhez, ám azt szakszerűtlenül,  részben hiányosan végezte, az anyagvásárlásra kapott egy millió forintot pedig saját  céljaira fordította. 

Az ügyészség a gyanúsított kérésére, a sértett hozzájárulásával közvetítői eljárásra  utalta az ügyet, melynek során a felek megállapodást kötöttek a jóvátétel kérdésében.  Ha a férfi teljesítette volna a megállapodásban foglaltakat, a büntetőeljárást az  ügyészség megszüntethette volna. Az elkövető azonban csak részben teljesítette a  megállapodásban vállalt fizetést, így a közvetítői eljárás eredménytelensége miatt  vádemelésre került sor vele szemben. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!