Közokirat-hamisítás

2022.06.24. 14:00

Jogosulatlanul használta a mozgássérült-parkolót egy balatonfüredi szupermarketnél - vádat emeltek ellene

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki jogosulatlanul használt mozgássérültek számára kiállított parkolási igazolványt.

Forrás: Illusztráció/Google Maps

A vádirat szerint a 35 éves nő 2022. május 7-én a délelőtti órákban egy balatonfüredi szupermarket parkolójában a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyre állt be, gépkocsijának szélvédője mögé pedig kihelyezte a gyermeke számára kiállított mozgássérült-igazolványt, annak ellenére, hogy annak jogosultja nem volt vele - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.
A mozgássérültek számára kiállított igazolvány közokiratnak minősül, a más nevére szóló közokirat – jogosulatlan – felhasználása pedig bűncselekményt valósít meg.
Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!