Büntetés

2022.07.14. 11:00

Idős gondozottjától sikkasztott a 65 éves nő

Sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki az idős gondozottja által rábízott pénzt eltulajdonította

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 65 éves nő gondozta a betegsége miatt mozgásában korlátozott, 79 éves sértettet, és a hivatalos ügyeit is intézte. A sértettnek a jövedelmei után negyedévente adófizetési kötezettsége keletkezett, melyet postai csekken történő befizetéssel rendezett. A sértett rendszeresen a nőt bízta meg a befizetéssel és átadta neki a szükséges összegeket, aki azonban az átvett pénzt 2019. és 2021. között több esetben nem adta fel az adóhatóság részére, hanem azt eltulajdonította, s ezzel összesen 356 400 forinttal károsította meg a sértettet. A sikkasztás súlyosabban, jelen esetben egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha azt a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy testi állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követik el. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!