Katasztrófavédelem

2022.07.15. 20:00

Gyilkos gázt jelzett az érzékelő a veszprémi lakásban

A Veszprém megyei katasztrófavédelem csütörtöki hírei:

Forrás: illusztráció

Bozótos égett Tihanyban, a Kiserdőtelepi úton. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Veszprémben, a Papvásár utcában. A pétfürdői hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, a fürdőszobai vízmelegítő környezetében ki tudták mutatni a gyilkos gázt. Az egység felhívta a figyelmet arra, hogy a hibás készüléket ne használják annak javításáig. Az egység az ingatlant átszellőztette, személyi sérülés nem történt.

Egy hektáron égett a tarló Litér belterületén, a Fűzfa közben, lakóházak között. A tűz három szalmabálát és egy farakást is érintett. A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek ki az esethez, akik kéziszerszámokkal és négy vízsugárral végezték az oltást. Munkájukat egy munkagép segítette, és a helyi lakosok kéziszerszámokkal akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt. 

Elektromos felsővezetéktől gyulladt meg egy tuja az ajkai Váralja utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, miután az elektromos szolgáltató szakemberei elvégezték az érintett szakasz feszültség-mentesítését.

Kéménybe szorult egy madár a veszprémi Bányai Júlia utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiszabadították az állatot, ami nem sérült meg, az esetet követően elrepült. 

Lámpaoszlopnak ütközött egy személyautó a pápai Gróf úton. Az ütközés következtében az oszlop kettétört. A kocsiban hárman ültek, nem sérültek meg. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Egy megdőlt fa veszélyeztetett egy épületet a herendi Posta utcában. A veszprémi hivatásos egységek munkáját a herendi önkéntesek segítették a helyszínen. A tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát. 

Arról érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy vélhetően lezuhant egy motoros paplanernyős Balatonederics közelében, nádas területen. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat gyalogosan végezte a keresést a társszervek munkatársaival. Keresésük majdnem éjfélig nem vezetett eredményre.

Leszakadt faág akadályozta a járműforgalmat az ajkai Eötvös utcában. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel távolították el a két és fél méteres ágat.  - írják a veszprem.katasztrofavedelem.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!