Sikkasztás

2022.08.31. 18:00

Felújításra kapta a pénzt, inkább magára költötte

Nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 25 éves kapuvári férfival szemben, aki építési munkálatok elvégzéséhez anyagköltség címén átvett mintegy másfél millió forintot, majd azt a saját céljaira fordította.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2020 júliusában kötött szerződést a sértett balatonszepezdi ingatlanának felújítására, valamint egy szerszámtároló kialakítására, amelyhez 2020. július vége és szeptember eleje között összesen mintegy 2 800 000 forintot vett át anyagköltség címén, részben utalással, részben készpénzben. A vádlottnak a munkálatokat 2020. szeptember 30-áig kellett volna befejeznie, azonban a sértett által adott pénznek csak egy részét fordította anyagvásárlásra, abból több mint másfél millió forintot a sajátjaként használt fel, és azt nem is fizette vissza a sértettnek. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben. A sértett, mint magánfél a kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be, melynek elbírálására az ügyben határozatot hozó Veszprémi Járásbíróság jogosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!