Segítségnyújtás nélkül

2022.08.26. 17:00

Jogosítvány nélkül, ittasan, száguldva okozott balesetet, majd elmenekült a helyszínről a 17 éves fiú

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatalkorú ellen.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint 2021. március 28-án az akkor 17 éves fiú a délutáni órákban két utassal, vezetői engedély nélkül közlekedett személygépkocsival Berhida külterületén, Pétfürdő irányába. Haladása során eltúlzott, 145-155 km/h sebességgel vett be egy kanyart, emiatt áttért a szembejövő forgalmi sávba, majd egy úttest melletti fának ütközött. A baleset következtében a jármű két utasa 8 napon túl gyógyuló, töréses sérüléseket szenvedett. A sofőr a baleset után kiszállt a járműből, majd gyalogosan elhagyta a helyszínt anélkül, hogy utasainak állapotát ellenőrizte, illetve részükre a szükséges segítségnyújtást megadta volna. Az ügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett, végrehajtás esetén fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság állapítsa meg, a fiatalkorú a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!