Életmentés

2022.09.21. 15:07

Jelzett a CO-érzékelő Pápán

Szerdán több esetben is kivonultak a tűzoltók Veszprém megyében.

veszprem.katasztrofavedelem.hu

Kigyulladt egy fatároló Mencshelyen, jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy pápai lakásban tegnap.

A 83-as főút forgalmát veszélyeztette egy korábbi baleset miatt megdőlt fa. A Pápa külterületén történt esethez a város hivatásos egysége vonult. A tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a növényt. 

Kigyulladt egy fatároló Mencshelyen, egy Petőfi utcai háznál. A veszprémi hivatásos tűzoltók és a nagyvázsonyi önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, ami érintette a kerítést és megperzselte a környező füves terület egy részét. A lakóingatlanra a tűz nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. 

Szemét égett Kővágóörsön, a József Attila utcában. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Letörött egy faág Balatonkenesén, a Kenesei úton és veszélyeztette a forgalmat. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kézi erővel avatkoztak be. 

Túlhevült és felrobbant egy családi ház vegyes tüzelésű kazánja a kisapáti Kossuth utcában. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tüzet eloltották. Az ingatlanban nem volt egyéb fűtési mód, ezért a lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő a Negyedik utcában Pápán. A pápai hivatásos tűzoltók mérései nem tudták kimutatni a helyszínen a gyilkos gáz jelenlétét, ezért az eset rekonstruálása miatt kísérletet tettek a gázkazán és gázbojler újraindítására, de a berendezések nem indultak el. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtő- és vízmelegítők javítása miatt hívjon szakembert.

A pápai eset könnyen tragédiával végződhetett volna, ha nincs az ingatlanban megfelelően működő jelzőkészülék. A katasztrófavédelem újra felhívja a lakosság figyelmét arra, mennyire fontos a fűtési szezon előtt a kémények ellenőrzése és a nyílt égésterű vízmelegítők, fűtőberendezések állapotának felülvizsgálata is. Az otthonunk biztonságának javítása érdekében sokat tehetünk egy néhány ezer forintért beszerezhető szén-monoxid-érzékelő, valamint füstjelző készülék használatával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!