Bíróság

2022.09.15. 17:00

Lenyúlta a pénzét és hamis szerződéssel eladta volt élettársa autóit

Sikkasztás és közokirat-hamisítás bűntettével vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy, a volt élettársát jelentős összeggel megkárosító férfit.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a 39 éves elkövető élettársa 2019 novemberében Abán szeretett volna ingatlant vásárolni a vádlottal közös gyermekük nevére, ezért november 25-én a személygépkocsijával a településre indult, a vételhez szükséges 5,5 millió forintot pedig az autóban helyezte el. Vele tartott egy ismerőse és a volt élettársa is. Útközben azonban rendőri ellenőrzés alá kerültek, melynek során kiderült, hogy a nő körözés alatt áll, ezért elfogták és büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. A nő megkérte a volt élettársát, hogy a pénzt fordítsa az abai ingatlan megvásárlására és azt írassa a kislányukra. A férfi azonban ehelyett 2020. január 22-én egy másik, várpalotai ingatlant vásárolt a pénzből, és azt nem a gyermek, hanem egy másik rokona nevére íratta. A férfi emellett 2020 januárjában és márciusában hamis adásvételi szerződésekkel eladta a nő két, összesen majdnem kétmillió forint értékű személygépkocsiját. A vádlott ezáltal összesen közel 7 és fél millió forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg. Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!