Ügyészség

2022.09.02. 12:00

Figyelmetlen volt előzéskor, súlyos balesetet okozott Veszprém külterületén

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki az előzés szabályainak megszegése miatt okozott súlyos sérüléssel járó balesetet.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2022. április 11-én a déli órákban Zirc felől Veszprém irányába tartott személygépkocsival, amikor Veszprém külterületén az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett. Nem győződött meg azonban arról, hogy a szembe jövő forgalomra figyelemmel elegendő helye lesz-e befejezni az előzést, így még mielőtt visszatérhetett volna a saját forgalmi sávjába, frontálisan ütközött egy szembe jövő, szabályosan közlekedő személygépkocsival. A baleset következtében a vétlen jármű sofőrje és jobb első ülésen utazó utasa is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!