Nem érdekelte a bent alvó család

2022.10.27. 11:47

Bosszúból akarta felgyújtani egy család házát a Pápa környéki faluban

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük 14 évnél fiatalabb, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt egy 48 éves nővel szemben, aki egy alvó családra akarta rágyújtani a házat egy Pápa környéki faluban tavaly nyáron, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a nő – aki fel akarta gyújtani a házat – és a férfi, aki a házban lakott, korábban bensőséges viszonyban állt egymással, amely megromlott. A férfi az élettársával esküvőre készült, melyről a nő is tudott. A nő két nappal az esküvő előtt, hajnali egy óra körül, tudva, hogy a szülők és kiskorú gyermekeik is otthon vannak, a házhoz ment, hogy azt rájuk gyújtsa. Ehhez való eszközöket és gázolajat vitt magával, szájmaszkot és csuklyát viselt. A nő a nyitott kapun bement az udvarra, ahol a gázolajjal átitatott ruhadarabokat seprűre tekerte, amit meggyújtott, és azzal több helyen is fel akarta gyújtani a ház tetejét. A házban lakó asszony felébredt és meglátta a lángokat, a bejárathoz szaladt és kiabálva felébresztette élettársát, majd a tűz magától kialudt. A nő a ház udvarán lévő személyautó mögé bújt, majd a férfi kérésére előjött és kiszaladt az utcára. A pár utánafutott, elfogták a ház előtt, majd hívták a rendőrséget. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott, azzal, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!