Nem tanult az esetekből

2022.10.28. 16:00

Négyszer ítélték el ittas vezetésért, de újra piásan ült a volán mögé

Kétrendbeli, eltiltás hatálya alatti járművezetés és ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy, a vezetésre vonatkozó szabályokat folyamatosan megszegő férfival szemben.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az 56 éves elkövetőt 2022 januárja és júniusa között négyszer ítélték el jogerősen ittas járművezetés, illetve eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt. A kiszabott pénzbüntetés, majd a felfüggesztett szabadságvesztés mellett mind a négy esetben a járművezetéstől is eltiltották.  

A férfi – nem törődve a többszörös eltiltással – 2022. június 30-án délután Balatonudvariban, majd 2022. augusztus 23-án Örvényesen ittas állapotban közlekedett, amikor a rendőrség igazoltatta. Az utóbbi eset után az ügyészség indítványára a bíróság a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását. 

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a járművezetéstől való végleges eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is rendelje 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!