Garázdaság Pápán és Győrben

2022.12.21. 14:00

Elbocsátották a munkahelyéről, ezért kétszer is volt kollégájára támadt

Garázdaság, könnyű testi sértés és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 22 éves férfival szemben, aki két esetben is azért bántalmazta, illetve fenyegette a sértettet, mert úgy gondolta, hogy ellenlábasa miatt bocsátották el a munkahelyéről.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető 2021. október elején, az esti órákban Pápán, az egyik belvárosi parkolóból meglátta a személygépkocsival közlekedő haragosát, és az autójával utána indult - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Miután megelőzte a férfit, megállt előtte, aki erre maga is megállt a gépkocsijával. 
A vádlott ezt követően a sértett autójához ment, majd közölte vele, hogy szálljon ki, és rendezzék az ügyüket. A férfi nem akart kiszállni a gépkocsijából, mire az elkövető ököllel, nagy erővel arcon ütötte. A sértett erre kiszállt a járműből, de tettlegességre már nem került sor, és szóváltásukat követően mindketten távoztak a helyszínről. 
Mintegy két hónappal később azonban a vádlott meglátta haragosát egy győri üzletközpontban, és előbb kiabálva megfenyegette, majd követte az egyik boltba, ahol próbálta megütni. A férfi kitért az ütések elől, de a második esetben a vádlott ütésre emelt kezében lévő telefon sarka eltalálta az arcát, melynek következtében zúzódásos sérülést szenvedett. 
Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!