Bíróság

2022.12.29. 18:00

Karácsony éjszaka, beállva, hiányos öltözetben rabolta ki a 80 éves bándi asszonyt

Felfegyverkezve, idős korú sértett sérelmére elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés elkövetésével gyanúsított nő letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás jelenlegi adatai szerint a 20 éves, törökbálinti nő 2022. december 25-én, karácsonykor, hajnali 3 óra körül ismeretlen szertől befolyásolt állapotban, hiányos öltözetben a nyitott ajtón át bement egy bándi lakóházba. A fiatal nő a házban értékek után kezdett kutatni, azonban a zajra felébredt a házban lakó 80 éves idős nő, aki észrevette az illetéktelen behatolót. A terhelt először beszélgetni kezdett a sértettel, majd később agresszívvé vált, pénzt és értékeket kezdett követelni, miközben magához vett egy ollót és egy kést is, és azzal fenyegetőzött, ha nem kap pénzt, vagy a sértett értesíti a rendőrséget, a hátába állítja a kést. Az idős nő megmutatta a lakást a követelőző nőnek, közben megpróbált kijutni a házból, de ebben a másik erőszakkal megakadályozta és bántalmazta is a sértettet. A rabló végül egy bőröndnyi ruhával és 3000 forinttal távozott a házból. Az idős sértettnek a bántalmazás következtében eltört az egyik ujja. A Veszprémi Rendőrkapitányság rövid időn belül megtalálta és őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatását, melyet a bíróság egy hónap időtartamra elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!