A szomszédos ingatlanokat is veszélyeztette

2023.01.13. 14:29

Letartóztatták a devecseri férfit, aki felgyújtotta a saját házát

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára egy hónapra letartóztatta a bíróság azt a devecseri férfit, aki felgyújtotta a saját házát, és ezzel a szomszédos ingatlanokat is veszélyeztette.

Forrás: Veres János/Olvasó

Az Ajkai Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint megalapozott a gyanú, hogy a 62 éves férfi 2023. január 10-én késő délelőtt égésgyorsító anyaggal, vélhetően benzinnel fellocsolta lakóháza szobáját, illetve az ott felhalmozott tüzelőfát és ruhaneműket is leöntötte, majd mindezt meggyújtotta - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A férfi a tűzgyújtás után kiment az udvarra és közölte a szomszédokkal, hogy felgyújtotta a házát, akik látva a lángokat és a füstöt, értesítették a tűzoltókat. A keletkezett tűz következtében a férfi háza kiégett. A jelenlegi adatok szerint csak a tűzoltók munkájának köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át a szomszédos ingatlanokra. 

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a gyújtogatót és gyanúsítottként hallgatta ki közveszélyokozás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

Az ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványt tett a férfi letartóztatására, melyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az indítvánnyal egyezően elrendelt. 

A végzés ellen a gyanúsított védője fellebbezett, ezért az nem végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!