Nem alkalmas gépjárművezetésre

2023.02.16. 12:00

Büntetőfékezés Balatonakaliban: börtönbe kerülhet a sofőr (videó)

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés vétsége miatt egy 48 éves sofőrrel szemben, aki büntetőfékezett a 71-es főúton Balatonakaliban 2021. október 1-jén, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

A férfi személyautóval ment Balatonfüred felől Zánka irányába, amikor az előtte haladó jármű sofőrje lassított egy gyalogátkelőnél, ahol többen várakoztak. Miután senki nem ment át az úton, a sofőr továbbindult, ám a mögötte lévő hosszan rádudált, a zebrán megelőzte, majd szándékosan jobbra húzódva akadályozta az illető közlekedését. Az előzés után a férfi a sáv közepén hirtelen büntetőfékezett, a másik sofőr csak erős fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A büntetőfékező férfi ezután elhajtott a helyszínről, de a rendszáma alapján megtalálták. 

A nyomozásnál kiderült, a férfi pszichológiai okok miatt nem alkalmas gépjárművezetésre. Az ügyészség börtönbüntetést, a járművezetéstől való végleges eltiltást indítványozott, és azt is, hogy büntetését utólag hajtsák végre, ugyanis felfüggesztett szabadságvesztés alatt állt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!